Produkty - jemné pečivo PDF Tlačiť E-mail
nahorMazanec
Vianočka  s hrozienkami/Vianočka bez hrozienok

  

230 g (balený)

 

 

 

.

 

 

 230 g (balená)
400 g (balená)
nahorPodkova plnená s ovocím

Vianočka s hrozienkami sypaná mandľami
 

      55g

 

       500g (balená)                                                  
  Šatôčka s makovou náplňou
 Bábovka s makovou náplňou

  

56g
 400g (balená)
nahorBábovka so škoricovou náplňou

Bábovka piškótová

  400g (balená)
 400g (balená)
nahorBábovka mramorová
Bábovka šľahaná
  400g (balená)
 125 g (balená)
nahorPletenec s makovou / orechovo-makovou / náplňou

Závin s  makovou / orechovou, tvarohovou, kakaovou / náplňou
  500g (balený)
 

200g (balený)

400g (balený)

nahorŠvajčiarka
Plundra s marmeládovou náplňou
  80 g
 56 g
nahorOravský koláčik s makovou / tvarohovou, orechovou, marmeládovou/ náplňou

Rožok sladký
  50 g
 50 g
nahorLupačka s makovou / orechovou, kakaovou / náplňou
Babkine buchty s makovou / slivkovou, tvarohovou / náplňou

  56 g
  65g
nahorŠiška plnená
Makovka
  95555 - 50 g
 


80 g

nahorČeské buchty s marmeládovou/tvarohovou, slivkovo-lekvárovou/náplňou
Osie hniezdo škoricové

  360 g /balené/
  100 g / balené /
nahorKoláč s tvarohovou /makovo-jablkovou, marmeládovou /náplňou
Večka s náplňou

  

 

 

 

 

100 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

100 g - pudingová náplň

            nugátová náplň

            orechová náplň

 90 g - zeleninová náplň /kapustovo-hubová, špenátová/

nahorSlniečko tvarohové /tvarohovo-makové, marmeládové, makovo-lekvárové, orechové /

Slnko veľké
  80g
 320 g /balené/
   
       
   
       
 
Newsflash

MAK ...čo o ňom vieme? 

Mak sa  u nás začal pestovať až začiatkom 19. storočia, jeho história je však oveľa staršia. Poznali ho už starí Egypťania, okolo roku 3000 pred naším letopočtom ho uctievali Sumeri ako kultovú rastlinu. Mak je v mnohých regiónoch Slovenska neodmysliteľnou súčasťou Vianoc. Tradícia hovorí, že ak na sviatočnom stole nechýba, bude mať domácnosť v nasledujúcom roku hojnosť všetkého.

Makovníkmi a makovými buchtami proti stresu
Mak má pomerne veľa bielkovín, tvoria až dvadsať percent jeho obsahu. Okolo štyridsať percent tvoria tuky, ide najmä o glyceridy kyseliny linolovej. Nezanedbateľný je aj podiel vlákniny, v sto gramoch maku jej býva okolo 4,5 gramu.  Z vitamínov treba spomenúť vitamín E, z minerálnych látok najmä vápnik, horčík a železo.
Osobitne treba vyzdvihnúť vápnik, v sto gramoch maku sa ho nachádza až 1400 miligramov, čo je najviac zo všetkých potravín. Je to dvanásťkrát viac ako má mlieko, trikrát viac než syry. Pravidelná konzumácia maku môže preto významne prispieť k prevencii osteoporózy – ochorenia z nedostatku vápnika, ktoré vo vyspelých krajinách nadobúda charakter epidémie. Mnohí ľudia tiež uvítajú upokojujúce účinky maku a jeho priaznivý vplyv na zdravotný stav vlasov, nechtov a zubov.

...preto v náplniach našich výrobkov je použitý pravý mak, žiadne náhrady maku!!!

leták