Prevádzky PDF Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   
Wednesday, 05 October 2011

Vázení zákazníci,

Dovoľujeme si Vám predstaviť naše prevádzky, v ktorých Vám ponúkame vždy čerstvé pečivo a zákusky.

-Prevádzkujeme štyri vlastné predajne, v Dolnom Kubíne, Rabči, Námestove a Trstenej, ktoré sú zásobované kompletným sortimentom našich výrobkov a potravinárskym tovarom vo výhodných cenách.

-Taktiež je tu pre Vás Cukráreň ARKÁDA, v centre mesta Dolný Kubín, kde máme pre Vás vždy pripravený bohatý sortiment čerstvých zákuskov a torát.

-Spustili sme pre Vás Ambulantný predaj pečiva a cukrárskych výrobkov.

 

 

Otváracie hodiny  predajňa Dolný Kubín: 

Po - Pi               5:30 - 19:00

So                     6:30 - 11:00

Ne                    17:00 - 20:00

Otváracie hodiny predajňa Námestovo :

Po - Pi              6:00 - 17:00

So                    6:00 - 11:00

Otváracie hodiny predajňa Trstená :

Po - Pi             5:30 - 19:00

So                    7:00 - 10:00

Otváracie hodiny predajňa Rabča :

Po - Pi             6:00 - 17:00

So                    7:00 - 12:00

Otváracie hodiny  cukráreň Arkáda :

Po - Ne            9:00 - 20:00

Otváracie hodiny ambulantná predajňa Ružomberok / sídlisko Baničné / :

Po - Pi             11:30 - 15:00

 

Posledná úprava ( Friday, 14 October 2011 )
 
Newsflash

MAK ...čo o ňom vieme? 

Mak sa  u nás začal pestovať až začiatkom 19. storočia, jeho história je však oveľa staršia. Poznali ho už starí Egypťania, okolo roku 3000 pred naším letopočtom ho uctievali Sumeri ako kultovú rastlinu. Mak je v mnohých regiónoch Slovenska neodmysliteľnou súčasťou Vianoc. Tradícia hovorí, že ak na sviatočnom stole nechýba, bude mať domácnosť v nasledujúcom roku hojnosť všetkého.

Makovníkmi a makovými buchtami proti stresu
Mak má pomerne veľa bielkovín, tvoria až dvadsať percent jeho obsahu. Okolo štyridsať percent tvoria tuky, ide najmä o glyceridy kyseliny linolovej. Nezanedbateľný je aj podiel vlákniny, v sto gramoch maku jej býva okolo 4,5 gramu.  Z vitamínov treba spomenúť vitamín E, z minerálnych látok najmä vápnik, horčík a železo.
Osobitne treba vyzdvihnúť vápnik, v sto gramoch maku sa ho nachádza až 1400 miligramov, čo je najviac zo všetkých potravín. Je to dvanásťkrát viac ako má mlieko, trikrát viac než syry. Pravidelná konzumácia maku môže preto významne prispieť k prevencii osteoporózy – ochorenia z nedostatku vápnika, ktoré vo vyspelých krajinách nadobúda charakter epidémie. Mnohí ľudia tiež uvítajú upokojujúce účinky maku a jeho priaznivý vplyv na zdravotný stav vlasov, nechtov a zubov.

...preto v náplniach našich výrobkov je použitý pravý mak, žiadne náhrady maku!!!

leták